СЪБИТИЕ

Юни

12

Юли

2

От 18:00
До 14:00

Надя Пеовска

Изложбата „Вдъхновения от морето…“ обхваща живописни платна, текстилни пана и една инсталация. Всички те са обединени от темата за морето.

  Първоначално идеята започна с живописните платна – серията „Под вода“, които са вдъхновени  както от първото ми посещението  в Малта и красотата на Средиземноморието, така  и неминуемо от дългогодишният ми живот на Черноморието. Лятото е любимият ми сезон и в морето винаги съм намирала тишина, покой и заряд.

 В последствие темата от живописни платна премина  в текстилните произведения, първото от които е създадено по покана на Малтийското дружество за участие в изложбата „ Усещания“ част от Международен проект, свързан със сензорните възприятия и тяхното въздействие върху зрителя с куратор Родерик Камилери. След тази работа последваха и другите вдъхновения, които са създадени на принципа на прегъване на ленти плат и забождане с кърфици. За всички пана са използвани около приблизително 50 метра плат и 3 килограма кърфици.

  Изложбата е създадена с много любов, внимание и представя част от моите търсения през последната година и половина.

Постер

Къде?

Обект

img

Галерия “Неси ” има амбицията да представя съвременното българско изкуство в неговото разнообразие без да се ограничава от техники, жанрове и поколения. Това се осъществява без ко…

Видео

background image
ПОДОБНИ