СЪБИТИЕ

Ное

22

От 18:00
До 22:00

Училище за родители - Първи математически умения за дечица!

Да формираме първите математически умения на малчуганите! За това ще ви помогне нашият Лектор и организатор - Елена Кортезова - Управител на Център за развитие на речта и психология "Логос-ЕА" и SmartyKidsBurgas - ментална аритметика - Бургас - Център за обучение по ментална аритметика. Професионален опит - повече от 25 години опит в сферата на педагогиката, логопедията и психологията. Магистър по логопедия и детско-юношеска психология, докторант по педагогическа и възрастова психология и преподавател по Психология в БСУ. Основната ѝ дейност - работа с деца с проблеми в развитието и техните родители. Автор на програми за терапевтично въздействие, които се отличават с комплексен подход, ясни цели и измерими резултати. Съдържанието на първата ни лекция заедно: - Защо децата мразят математиката и как да им помогнем да преодолеят страха си към задачите? - Кои са основните математически умения, които се формират във възрастта от 3 до 7 години и кои са факторите, които влияят на развитието на уменията за учене? - Как да помогнем на децата да развият естественото си любопитство и стремеж към учене, за да избегнем скъпите частни уроци по математика? - Каква е връзката между математиката и социалните умения при децата? Следва демонстрация на метод за всестранно развитие при децата - МЕНТАЛНО СМЯТАНЕ , с помощта на който децата развиват способностите си за концентрация на вниманието, за визуално представяне, наблюдателността, въображението, слуха и паметта си. Упражнен…

Да формираме първите математически умения на малчуганите!
За това ще ви помогне нашият Лектор и организатор - Елена Кортезова - Управител на Център за развитие на речта и психология "Логос-ЕА" и SmartyKidsBurgas - ментална аритметика - Бургас - Център за обучение по ментална аритметика.
Професионален опит - повече от 25 години опит в сферата на педагогиката, логопедията и психологията. Магистър по логопедия и детско-юношеска психология, докторант по педагогическа и възрастова психология и преподавател по Психология в БСУ. Основната ѝ дейност - работа с деца с проблеми в развитието и техните родители. Автор на
програми за терапевтично въздействие, които се отличават с комплексен подход, ясни цели и измерими резултати.

Съдържанието на първата ни лекция заедно:

- Защо децата мразят математиката и как да им помогнем да преодолеят страха си към задачите?
- Кои са основните математически умения, които се формират във възрастта от 3 до 7 години и кои са факторите, които влияят на развитието на уменията за учене?
- Как да помогнем на децата да развият естественото си любопитство и стремеж към учене, за да избегнем скъпите частни уроци по математика?
- Каква е връзката между математиката и социалните умения при децата?

Следва демонстрация на метод за всестранно развитие при децата - МЕНТАЛНО СМЯТАНЕ , с помощта на който децата развиват способностите си за концентрация на вниманието, за визуално представяне, наблюдателността, въображението, слуха и паметта си.
Упражненията със сметалото АБАКУС развиват фината моторика и нервните окончания на пръстите. Това води до стимулиране на съответстващата област на мозъка.
Благодарение на развитието на фината моторика, менталната аритметика помага на малките ученици да се научат да пишат, да работят с хартия, ножици и т.н. 


Входът за събитието е безплатен! Вашите резервации можете да направите на лично съобщение на нашата страница, както и да посочените в нея телефони :) Всяка резервация ще бъде настанявана от персонала на най-доброто място, спрямо размера на групата, която има желание да резервира места!

Прочети още

Постер

Къде?

Обект

img

Едно от местата, които трябва да посетите, място с приятна атмосфера и  живи развлечения. Или мястото в града, което не спи, не познава шаблони и не търпи стереотипи. Заведението …

ПОДОБНИ