Солта - кулинарна работилница в Бургас
Заповядайте на кулинарна работилница, в която ще изследваме различните лица и вкусове на солта! Ателието е част от дейностите по проект #ТвоятаХрана за намаляване на хранителните отпадъци от домакинствата и се случва в рамките на Local Fest 7-8-9 Август в Бургас.
Солта присъства на трапезата ни ежедневно и е част от почти всички ястия или хранителни продукти, които консумираме. Тя е жизненоважна за правилното функциониране на организма ни, но може да бъде и опасна, ако я приемаме в големи количества. В кулинарната работилница ще надникнем в добре познати, но и в неочаквани приложения на солта в кухнята. Ще се запознаем как с нейна помощ можем да съхраняваме успешно храната си и да ѝ предаваме интересни нюанси и вкусове.
Водещ на работилницата е Елина от Кулинарен клуб АМКО, чиято страст е да комбинира солта в необичайни рецепти, които носят наслада за небцето и използват храната пълноценно.
В ателието ще приготвим:
- солен карамел
- божествени фурми с ядки, шоколад и солни кристали
- сух домашен зеленчуков бульон
- чеснова паста
- босилеково песто
- бърза туршия със сезонни зеленчуци
Ако поканата ни ви привлича, то запишете се за участие чрез попълване на следния формуляр до 06 август (четвъртък): https://forms.gle/Miym32tUdEFsFops8.
Работилницата е безплатна, като местата са ограничени до 20, така че заявете включването си сега!
Инициативата "Твоята храна" насочва общественото внимание към проблема с хранителните отпадъци и екологичните, социални, икономически аспекти на локално и глобално ниво, свързани с това. Целим да популяризираме знания и умения за намаляване на разхищението на храна в домакинствата.
Проектът се изпълнява от Фондация Bioselena / Биоселена и е съфинансиран от Европейския съюз.
За повече информация: https://hrana.bioselena.com