СЪБИТИЕ

Дек

14

От 18:00
До 20:00

Представяне на Календар "Ръце и занаяти 2019"

Красивите български занаяти са нещо, което привлича погледа, стопля сърцето и затвърждава българския дух и народност. Гавраил Гавраилов е автор на един специален художествен проект, в който заедно с фотографите Тихомира Методиева - Тихич и Соня Митова, влага сърце и душа в подкрепа на своята кауза - запазване на ИЗЧЕЗВАЩИТЕ БЪЛГАРСКИ ЗАНАЯТИ. На 14 декември Гавраил ще представи лично Календар "Ръце и занаяти" пред бургаската публика. Ето какво споделя той: "В проекта ни за годишен календар РЪЦЕ И ЗАНАЯТИ 2019 навъртяхме над 3000 км, за да влезнем в работилниците на занаятчиите. Човешката гледна точка е важен момент от работата им. Преди всичко те са ярки личности.  Без тях няма да я има България, каквато я видяхме и сега. Те са пазителите на нашето наследство. Знаем, че традиционните български данаяти постепенно изчезват, погълнати от бърза консумация и масово производство. Все пак решихме да проверим има ли упорити занаятчии, които ги пазят и може ли да говорим за тях и в бъдеще време.  Отидохме до ДВАНАДЕСЕТ български занаятчии, говорихме с тях, снимахме ги, и обещахме да разкажем на много хора за всеотдайната им работа. Включихме всеки от тях в календара РЪЦЕ И ЗАНАЯТИ 2019 с основната цел да популяризираме труда им." Всеки месец е посветен на един занаят - занаятчиите са от Берковица, Бърдарски геран, Чипровци, Златоград, Никопол, Пловдив, Карлово. Авторът Гавраил Гавраилов ще представи по време на събитието и новата си книга - "От Балкана д…

Красивите български занаяти са нещо, което привлича погледа, стопля сърцето и затвърждава българския дух и народност.

Гавраил Гавраилов е автор на един специален художествен проект, в който заедно с фотографите Тихомира Методиева - Тихич и Соня Митова, влага сърце и душа в подкрепа на своята кауза - запазване на ИЗЧЕЗВАЩИТЕ БЪЛГАРСКИ ЗАНАЯТИ.

На 14 декември Гавраил ще представи лично Календар "Ръце и занаяти" пред бургаската публика.

Ето какво споделя той:

"В проекта ни за годишен календар РЪЦЕ И ЗАНАЯТИ 2019 навъртяхме над 3000 км, за да влезнем в работилниците на занаятчиите.

Човешката гледна точка е важен момент от работата им. Преди всичко те са ярки личности. 

Без тях няма да я има България, каквато я видяхме и сега. Те са пазителите на нашето наследство.

Знаем, че традиционните български данаяти постепенно изчезват, погълнати от бърза консумация и масово производство. Все пак решихме да проверим има ли упорити занаятчии, които ги пазят и може ли да говорим за тях и в бъдеще време. 

Отидохме до ДВАНАДЕСЕТ български занаятчии, говорихме с тях, снимахме ги, и обещахме да разкажем на много хора за всеотдайната им работа. Включихме всеки от тях в календара РЪЦЕ И ЗАНАЯТИ 2019 с основната цел да популяризираме труда им."

Всеки месец е посветен на един занаят - занаятчиите са от Берковица, Бърдарски геран, Чипровци, Златоград, Никопол, Пловдив, Карлово.

Авторът Гавраил Гавраилов ще представи по време на събитието и новата си книга - "От Балкана до Дунав", в която заедно с Весела Николаева и Михаил Михов, представя с много емоция и любов Дунавска България днес - и нейното преоткриване - тракийско и римско наследство, защитени територии и биоразнообразие, оперни фестивали, театри, манастири и храмове, вино и храна, вело и екстремен туризъм...

Прочети още

Постер

Къде?

Обект

img

Едно от местата, които трябва да посетите, място с приятна атмосфера и  живи развлечения. Или мястото в града, което не спи, не познава шаблони и не търпи стереотипи. Заведението …

ПОДОБНИ