СЪБИТИЕ

Дек

17

От 19:00
До 22:00

Библиотека България и Яна Вълчева представят "В очите на птиците"

Издателство и литературна агенция "Библиотека България" представя новата поетична книга на Яна Вълчева, "В очите на птиците". Премиерата на книгата в родния и любим за Яна Бургас ще се случи на на 17-ти декември, от 19:30 ч., в гостоприемното пространство на HashtagSTUDIO.  Яна Вълчева е носител на тазгодишната награда на публиката на Националния конкурс за поезия „Усин Керим”, Чепеларе. „В очите на птиците” е третата ѝ поетична книга, с която тя потвърждава силата на таланта си и кара читателя да обърне очи нагоре към птиците...и към крилете си. "Съществува измерение,  в което всички сме голи,  интуитивни и търсещи.  Именно там аз срещам теб,  за да ти припомня от какво сме направени." Яна Вълчева / Yana Valcheva Думи за книгата: "Яна Вълчева е море. Море с много вълни, които бързо обличат тялото с пяна и точно толкова бързо го оставят само под слънцето. Защото морето обича по единствен начин: бурно. Kогато любовта не носи отговори и не дава криле, то не би следвало да бъде наричана с това име. Тогава тя си тръгва заедно с водата, заедно с кислорода и живота, който носи в себе си. Превръща се в безгласна шир и потъва някъде, където единствено може да бъде видяна с очите на птиците. В огледалото от море.  Яна разказва и за цвета на морето, и за света под крилете на птиците, и за изкуството на обичането. По този начин разкрива пазените си тайни. Тя разговаря с читателя за своите дни и нощи, изпълнени с аромати, с усещания, с детайли. Авторката подарява …

Издателство и литературна агенция "Библиотека България" представя новата поетична книга на Яна Вълчева, "В очите на птиците".

Премиерата на книгата в родния и любим за Яна Бургас ще се случи на на 17-ти декември, от 19:30 ч., в гостоприемното пространство на HashtagSTUDIO. 

Яна Вълчева е носител на тазгодишната награда на публиката на Националния конкурс за поезия „Усин Керим”, Чепеларе. „В очите на птиците” е третата ѝ поетична книга, с която тя потвърждава силата на таланта си и кара читателя да обърне очи нагоре към птиците...и към крилете си.

"Съществува измерение, 
в което всички сме голи, 
интуитивни и търсещи. 
Именно там аз срещам теб, 
за да ти припомня от какво сме направени."

Яна Вълчева / Yana Valcheva

Думи за книгата:

"Яна Вълчева е море. Море с много вълни, които бързо обличат тялото с пяна и точно толкова бързо го оставят само под слънцето. Защото морето обича по единствен начин: бурно. Kогато любовта не носи отговори и не дава криле, то не би следвало да бъде наричана с това име. Тогава тя си тръгва заедно с водата, заедно с кислорода и живота, който носи в себе си. Превръща се в безгласна шир и потъва някъде, където единствено може да бъде видяна с очите на птиците. В огледалото от море. 
Яна разказва и за цвета на морето, и за света под крилете на птиците, и за изкуството на обичането. По този начин разкрива пазените си тайни. Тя разговаря с читателя за своите дни и нощи, изпълнени с аромати, с усещания, с детайли. Авторката подарява най-нежни истории за споделеното щастие и невъзможността за същото, за топлината между хората и за онзи хлад, който не бива да виждаме дори насън. Сложна наука е математиката на чувствата! 
Щастието не се рисува само. Рисува се с думи между двама. Думи, които птиците знаят, но не могат да ни кажат за тях. Наблюдават ни отвисоко и ни посочват брега, на който винаги някой очаква някого…"

Симеон Аспарухов, редактор

"Колко високо трябва да бъдеш, за да погледнеш през очите на птиците? Какво се вижда от там? Губим ли очертания или от безкрая на небето те стават по-ясни? 
В тази книга поезията на Яна Вълчева е на птичи полет от земята. И от високото на думите тя вижда, че ние, хората, можем да се поберем в зеницата на птичето око – веднъж пренебрежимо малки, като песъчинка от морския бряг, друг път огромни колкото целия свят. Прочетете написаното „В очите на птиците”. И в полета им също. Защото и Яна, както птиците, знае, че ние можем да бъдем и криле. Когато обичаме. Защото любовта е това, от което сме направени."

Ива Спиридонова, редактор 

Заповядайте на 17.12, в 19:30 ч., в "HashtagStudio" за да видите себе си „В очите на птиците”.

Прочети още

Постер

Къде?

Обект

img

Едно от местата, които трябва да посетите, място с приятна атмосфера и  живи развлечения. Или мястото в града, което не спи, не познава шаблони и не търпи стереотипи. Заведението …

Артист

img

Бургас е вдъхновяващ град - родиш ли се тук, все в нещо избива. В моя случай - поезия. Пиша в онези кратки, самотни моменти край морето, когато градът спи, а влюбените се гледат в…